Tuesday, November 4, 2008

Προβλήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Προβλήματα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αν έχετε ένα απο αυτά τα προβλήματα κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας θα πρέπει να ειδοποιήσετε τον γιατρό σας

1. Κολπική αιμορραγεία
Αν το αίμα έχει σκούρο χρώμα, δεν περιέχει βλέννα και δεν μπορείς να σκεφτείς αν κάτι που μπορεί να είναι η αιτία της αιμορραγείας, τότε μιλήστε με τον γιατρό σας.
Προσέξτε, μια μικρή ποσότητα αίματος μπορεί να εμφανιστεί μετά απο το σέξ. Αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχήσει.

2. Πρόωρος τοκετός
Αν νιώσεις τακτικούς πόνους, οι οποίοι γίνονται εντονότεροι όσο περνά η ώρα και είστε λιγότερο απο 37 εβδομάδες έγγυος, θα πρέπει να ειδοποιήσετε τον γιατρό σας.
Περίπου 7%-10 % των τοκετών συμβαίνουν πρίν τις 37 εβδομάδες.

3. Μη τακτικοί πόνοι στην πλάτη
Αν προσέξεις συχνούς άτακτους πόνους στη πλάτη, μπορεί να έχετε μόλυνση στην ουρήθρα. Τον πόνο αυτό τον νιώθεις συνήθως στη μέση περιοχή της πλάτης.Ίσως προσέξεις και μια αύξηση στη συχνότητα που θέλεις να ουρήσεις και να νιώθεις κάψιμο όταν ουράς. Αυτή η μόλυνση μπορεί να γιατρευτεί με αντιβίωση.
Πρόσεξε αν το αγνοήσεις, η μόλυνση μπορεί να φέρει πρόωτο τοκετό.

4. Πρόωρο σπάσιμο των νερών
Αν προσέξεις υγρό να διαρρέει απο τον κόλπο σου, μιλήστε με το γιατρό σας.

5. Μείωση των κινήσεων του εμβρύου.
Ένα περίπου κάθε γυναίκα ξέρει το καθημερινό πρόγραμμα κινήσεων του μωρού της. Μερικά μωρά είναι πιο ενεργά το πρωί, και αλλά το βράδυ. Όσο μεγαλώνει το μωρό κινήτε πιο λίγο διότι υπάρχει και λιγότερος χώρος μέσα στην μήτρα. Αν όμως προσέξεις ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ αλλαγή στην φυσιολογική κίνηση του μωρού σου, τότε καλύτερα μέτρα τις κινήσεις του. Πιές δύο ποτήρια χυμό στα γρήγορα, και κάθησε και συγκεντρώσου στις κινήσεις του μωρού. Το μωρό θα πρέπει να κινηθεί 6 φορές στην επόμενη ώρα. Αν κινηθεί λιγότερο ή αν νιώθεις ανήσυχη τότε πήγαινε να σε δεί ο γιατρός σου.

6. Υπέρταση
Αν νιώσεις οτιδήποτε απο τα ακόλουθα τότε καλά θα ήταν να ζητήσεις την συμβούλη του γιατρού σου: ξαφνικός πονοκέφαλος στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, προβλήματα με την όραση σου, ξαφνική αύξηση του βάρους σου. Οποιδήποτε απο αυτά τα συμπτώματα μαζί με ψηλή πιέση μπορεί να υποδηλώσουν προ-εκλαμψία.

Πηγή : Mount Sinai Hospital
Οι πληροφορίες συντάχθηκαν στα αγγλικά απο:
Susan Guest RN, MN, IBCLC, LCCE
Kerri Handley RN
Merry Little RN,MScN, LCCE
Mattuschka Sheedy RN,BScN

No comments: