Sunday, May 17, 2009

The Pick Up Put Down technique

Αυτή η τεχνική για να μάθει το μωρό να κοιμάτε απο μόνο του είναι μια απο τις λιγότερο οδυνηρές τεχνικές για το μωρό κατά την γνώμη μου πάντα. Αυτή την τεχνική έκανα και εγώ για το μωρό μου, μιας που το να τον αφήσω να κλάψει μέχρι να κοιμηθεί δεν ήταν κάτι που μου άρεσε.
Με λίγά λόγια η τεχνική αυτή λειτουργεί ως εξής,

Βάζεις το μωρό στο κρεβάτι του, το καληνυχτίζεις και φεύγεις. Αν κλάψει, πας αμέσως κοντά του, και τον καθυσηχάζεις, ψιθυρίζοντας "'ώρα να κοιμηθείς, κλείσε τα ματάκια" (ή κάτι τέτοιο) και "σσσσσιιιιου σιουυυυ" . Αν το μωρό σταθεί και κλαίει το παίρνεις αγκαλιά και μόλις ηρεμήσει το βάζεις ξανά να ξαπλώσει. Αυτό!

Αυτή η τεχνική μπορεί να πάρει πολύ παραπάνω μέρες για το μωρό να μάθει να κοιμάτε, από ότι αν το άφηνες να κλάψει μόνο του, αλλά είναι μια πολύ καλή τεχνική για γονείς που δεν θέλουν να ακολουθήσουν το cry it out, για δικούς τους λόγους.

Να λοιπόν πως πήγε η πρώτη νύχτα με το δικό μου μωρό.

7:00 Έβαλα το μωρό στο κρεβάτι
7:09 Το μωρό άρχισε να κλαίει και πήγα στο δωμάτιο
απο τις 7:09 - 8:50 έκανα την τεχνική.
8:50 το μωρό κοιμήθηκε
11:43 το μωρό άρχισε να κλαίει και πήγα στο δωμάτιο και έκανα την τεχνική
12 το μωρό κοιμήθηκε
2:45 το μωρό άρχισε να κλαίει και πήγα στο δωμάτιο και έκανα την τεχνική
3:40 το θήλασα
3:50 κοιμήθηκε
6:30 το μωρό άρχισε να κλαίει , το θήλασα και σηκωθήκαμε

Όπως βλέπετε η πρώτη νύχτα ήταν φοβερά δύσκολη, ενδεικτικά όμως την δεύτερη νύχτα του πήρε αρχικά 40 λεπτά να κοιμηθεί και την τέταρτη 20 λεπτά. Εννοείτε ότι ξυπνούσε ξανά αλλά δεν έπερνε πάνω απο μισή ώρα να ηρεμήσει και να ξανακοιμηθεί.
Μετά απο 3 εβδομάδες, το μωρό πάει στο κρεβάτι του η ώρα 7, τον καληνυχτίζω και φεύγω, και σε 5 λεπτά κοιμάτε απο μόνος του. Ξυπνά κατά τις 1-2 και θηλάζει και ξανά κατα τις 6 το πρωί θηλάζει, τον μεταφέρω στο κρεβάτι μας και κοιμούμαστε αγκαλίτσα μέχρι τισ 7 και κάτι.

Η τεχνική αυτή είναι της Tracy Hogg και είναι απο το βιβλιό της The Baby Whisperer

4 comments:

αριάδνη said...

Πολύ ενδιαφέρουσα η τακτική αυτή, νομίζω οτι μας ταιριάζει. Ισως να την δοκιμάσω κι εγώ οταν έρθει η ώρα μας στο 2ο αγοράκι μου που ειναι τώρα 3μιση μηνών!

Psipsinel said...

psaxe to vivlio tis tracy hogg. sou dini poli xekathares odigies ti prepi na kanis ke pos analoga me tin ilikia tou morou

αριάδνη said...

Eυχαριστώ! :)

Stefanos Max said...

Γεια
εμαθα για το μπλογκ σου απο ενα ρεπορταζ στην εφημεριδα ΤΑ ΝΕΑ για τις μαμαδες μπλογκερς.
Δες εδω:
http://blogo-sphera.blogspot.com/2009/06/blogging.html